14 Ekim 2008 Salı

Laminat Parke

Yaşam alanlarında sofistike bir görünüm yaratmak istemesine rağmen bütçesini ayarlamayanlar için bir çözümdür laminat parke. Bu sayede ahşap, mermer veya granitin otantik görünümünü ucuz yollarla elde edebilir, az işçilik ve genellikle tutkala bile ihtiyaç duymadan arzu ettiğiniz değişikliği yaratabilirsiniz.

Her şeyden önce laminat parke çok uzun ömürlüdür ve çoğu leke, çizik, yarık veya yanıklara karşı dayanıklıdır. Uygun bir şekilde enstalasyonu yapıldıktan sonra, laminat parke diğer zemin uygulamalarına kıyasla en uzun ömürlü alternatiftir.

İşte evinizde laminat parke uygulaması için gerekli adımlar ve öneriler:

Parkenizi seçin ve altını yerleştirin. Herhangi bir kesim veya uygulama sırasında ortaya çıkabilecek aksilikleri göz önünde bulundurarak her zaman oda ölçünüzden daha fazlasını satın alın. Ayrıca nasıl bir yüzeyi kaplayacaksanız ona uygun olarak bir altlık da satın almanız gerekmektedir. Bu şekilde laminat parkenizi nemden korumuş olursunuz. Odanızın kaç tahtalık genişlikte olduğunu hesaplayınız. Laminat parkeler genellikle uzun döşeme tahtaları modelinde gelirler ve uzun ölçüsünde ifade edilirler. En son sıranın genişliğinin 5 cm’den daha az olmamasına dikkat ederek yerleşim planını yapmanız gerekmektedir. Buna ek olarak, uzmanlar zeminin oda ışığıyla aynı yönde olacak şekilde yerleştirilmesi gerektiğini belirtirler.

Odanızı hazırlayın. Laminat parkenizi satın aldıktan sonra zemininizin temizlenmiş ve çöpten, molozdan arındırılmış olması gerekmektedir. Eski bir zemin kaplama varsa bunu sökün. Eğer beton üzerine yapılacaksa yüzeyin düz olmasına dikkat edin. Eğer ahşap üzerine yapılacaksa da herhangi bir çivi çıkıp çıkmadığını veya ahşabın gıcırtı ve esneklik durumunu kontrol etmelisiniz. Zemin tahta ayrımlarını çıkarmanız tavsiye edilir. Eğer çok gerekliyse sadece kapı eşiğinde veya çerçevelerinde kalmak ve döşemenin tam oturduğunu görmek için koruyabilirsiniz. Altlığınızın enstalasyonunu yaparken parçaları bantla tutturmanız gerekebilir.

İlk sıra tahtayı dizin. Odanın köşesinden başlayın ve duvar ile tahta arasında 1 cm’den az bir boşluk bırakın. Bu alan mevsimsel değişimlere ve nem oranına göre tahtanın genleşmesi vs gibi oluşabilecek sonuçlara alan bırakmaktır. Çoğu laminat parke tahtası özel bir mekanizma ile birbirine kilitlenmiştir ve buna dikkat etmeniz gerekmektedir.

Yerleşimi yaparken bir desen takip edecek şekilde düşünmek önemlidir ve bu noktada ek yerlerine hassasiyet gösterilmelidir. En son sırayı uygularken yardımcı bir alete ihtiyaç duyabilirsiniz çünkü yine duvarla aranızda 1 cm’ye yakın bir boşluk bırakmanız gerekecektir. Zemin tahtalarını yerleştirmeyi bitirdiğinizde duvar ile parke arasında alan kalan boşlukları doldurmak için bir süs parça ekleyebilirsiniz. Bu şekilde tüm zemininiz hazırdır. Unutmayın cebinizi fazla yakmadan da dekorasyonda yüksek stil zevkinizi yansıtabileceğiniz yollar daima mevcuttur.

Hiç yorum yok:

parkeci ankara, parke döşeme ankara, ankara parke döşeme